WBDBO Content Werkmethodiek

VERTICALE BRANDSCHEIDINGEN (IN BOUWKUNDIG & CONSTRUCTIEF MODEL)

“COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS”

Kies je voor de “COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS” werkmethodiek dan modelleer je de brandscheidingen met behulp van de functie “COMPONENT”. De “FAMILIES” zijn opgebouwd als “LINEBASED GENERIC MODELS” en daarom nagenoeg gelijk te plaatsen als een “WALL” scheiding. Er zitten wel enige beperkingen aan deze functie, zoals bijvoorbeeld het maken van ronde lijnen. Deze “COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS” werkmethodiek heeft de voorkeur boven de “SYSTEM FAMILIES – WALLS” werkmethodiek.

“SYSTEM FAMILIES – WALLS”

Kies je voor de “SYSTEM FAMILIES – WALLS” werkmethodiek dan modelleer je de brandscheidingen met behulp van de functie “WALLS”. Ondanks dat deze werkmethodiek veel modelleer vrijheid geeft, is de uitstraling niet zoals we die van een brandscheiding verwachten. Voor het informatie niveau in BIM voldoet hij, maar wil je hem als “brandlijn” gebruiken op de 2D output, dan kun je het beste voor de “COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS” werkmethodiek gaan.

HORIZONTALE BRANDSCHEIDINGEN (IN CONSTRUCTIEF MODEL)

“COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS”

Kies je voor de “COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS” werkmethodiek dan modelleer je de brandscheidingen met behulp van de functie “COMPONENT”. De Families zijn opgebouwd als vlakken die met behulp van “SHAPE HANDLES” in de juiste vorm zijn te modelleren. Er zitten wel enige beperkingen aan deze functie, zoals bijvoorbeeld het maken van ronde vloerlijnen. In simpele vloervelden is deze toe te passen, bij complexere vormen heeft de “SYSTEM FAMILIES – FLOORS” werkmethodiek de voorkeur.

“SYSTEM FAMILIES – FLOORS”

Kies je voor de “SYSTEM FAMILIES – FLOORS” werkmethodiek dan modelleer je de brandscheidingen met behulp van de functie “FLOORS”. Ondanks dat deze werkmethodiek veel modelleer vrijheid geeft, is de uitstraling niet zoals we die van een brandscheiding verwachten. Voor het informatie niveau in BIM voldoet deze, maat wil je hem als “brandlijn” gebruiken op de 2D output, dan kun je het beste voor de “COMPONENT FAMILIES – GENERIC MODELS” werkmethodiek gaan. Gebruik deze methodiek vooral bij complexere vormen.

GEBRUIK ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT

Gebruik de ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT uit deze bibliotheek. Deze is zo ingesteld dat hij makkelijk te verwerken is in het bouwkundig en constructief model. Daarnaast kan deze ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT goed verwerkt worden door ORANGE BUTTON®.

Heb jij reeds gebruik gemaakt van deze ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT binnen jouw project? Dan hoef je niet meer de brandwerendheid (WBDBO) te benoemen in de elementen van Walls, Floors, Roofs & Ceilings.