Wat wij doen

Compact Brandpreventie is actief in bouwkundige brandpreventie. Projecten worden daarbij voornamelijk in opdracht van aannemers, installateurs en gebouwbeheerders gerealiseerd. Compact Brandpreventie is onderscheidend en vernieuwend in manier van aanpak. Wij bieden slimme en integrale oplossingen om gebouwen te beschermen tegen brand en daarmee levens te redden.

Compact Brandpreventie is ruim 10 jaar geleden ontstaan. Inmiddels werken wij met 12 mensen op kantoor. De uitvoering besteden wij grotendeels uit aan onderaannemers. Zo kunnen wij focussen op waar wij goed in zijn. Meedenken met onze opdrachtgevers, planning, organisatie en verdere ontwikkeling van Orange Button; brandpreventie in BIM.

BIM ORANGE BUTTON

ORANGE BUTTON® is een – door Compact Brandpreventie B.V. – ontwikkelde BIM firestop ontwerp software waarmee brandwerende afdichtingen – met 1 druk op de knop – kunnen worden ingeladen in BIM. In deze brandwerende afdichtingen zijn standaard adviezen verwerkt voor ophanging van installaties; opbouw van flexibele wanden en sparingsmaatvoeringen. Een optimaal gebruik van onze interne ORANGE BUTTON® BIM ontwerp software kan de kwaliteit van de uitgevoerde brandwerende afdichtingen in de praktijk aanzienlijk verhogen en de totale kosten verlagen.

Lees meer

BRANDWEREND BESCHERMEN STAAL

Het brandwerend beschermen van staalconstructies in een van de kernactiviteiten van Compact Brandpreventie. Bij een brand nemen de sterkte en stijfheid van staal af met als gevolg dat de staalconstructie haar dragende functie verliest en uiteindelijk instort. De brandwerendheid tegen bezwijken is de tijd gedurende welke een constructie-onderdeel weerstand kan bieden aan de erop werkende belasting.

BRANDWERENDE AFDICHTINGEN

Het brandwerend afdichten van installatiedoorvoeringen is een ander specialisme van Compact Brandpreventie. Het kiezen van de juiste brandwerende afdichtingen is een complexe aangelegenheid. Het brandwerend afdichtsysteem wordt namelijk bepaald aan de hand van type installatie, dimensies installatie, wanddikte installatie, type & dikte isolatie, type & dikte constructie, brandwerendheideis (WBDBO-eis) en afmeting sparing.

ONDERHOUD

Om de brandwerendheid van installatiedoorvoeringen op de lange termijn te kunnen garanderen is het noodzakelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. In een gebouw vinden  vaak mutaties plaats waarbij brandscheidingen doorbroken worden. Met een onderhoudscontact kan op basis van periodiek onderhoud of onderhoud op afroep de brandwerendheid van deze doorbrekingen hersteld worden.

“ONZE MISSIE IS HET VERBETEREN VAN DE KWALITEIT EN VEILIGHEID VAN GEBOUWEN DOOR HET LEVEREN EN MONTEREN VAN KWALITATIEF HOOGWAARDIGE BRANDWERENDE VOORZIENINGEN TEGEN SCHERPE PRIJZEN MET BEHULP VAN BIM”

“COMPACT BRANDPREVENTIE B.V. ZET ZICH IN VOOR DE ONTWIKKELING, LEVERING EN HET ONDERHOUDEN VAN SLIMME EN INNOVATIEVE SOFTWARE PRODUCTEN EN DIENSTEN OP HET GEBIED VAN BOUWKUNDIGE BRANDPREVENTIE”.