Over ons

BRANDWEREND BESCHERMEN STAAL

Het brandwerend beschermen van staalconstructies in een van de kernactiviteiten van Compact Brandpreventie. Bij een brand nemen de sterkte en stijfheid van staal af met als gevolg dat de staalconstructie haar dragende functie verliest en uiteindelijk instort. De brandwerendheid tegen bezwijken is de tijd gedurende welke een constructie-onderdeel weerstand kan bieden aan de erop werkende belasting.

BRANDWERENDE AFDICHTINGEN

Het brandwerend afdichten van installatiedoorvoeringen is een ander specialisme van Compact Brandpreventie. Het kiezen van de juiste brandwerende afdichtingen is een complexe aangelegenheid. Het brandwerend afdichtsysteem wordt namelijk bepaald aan de hand van type installatie, dimensies installatie, wanddikte installatie, type & dikte isolatie, type & dikte constructie, brandwerendheideis (WBDBO-eis) en afmeting sparing.

ONDERHOUD

Om de brandwerendheid van installatiedoorvoeringen op de lange termijn te kunnen garanderen is het noodzakelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. In een gebouw vinden  vaak mutaties plaats waarbij brandscheidingen doorbroken worden. Met een onderhoudscontact kan op basis van periodiek onderhoud of onderhoud op afroep de brandwerendheid van deze doorbrekingen hersteld worden.

MISSIE

Compact Brandpreventie is actief in bouwkundige brandpreventie. Projecten worden daarbij voornamelijk in opdracht van aannemers, installateurs en gebouwbeheerders gerealiseerd. Compact Brandpreventie is onderscheidend en vernieuwend in manier van aanpak. Wij bieden slimme en integrale oplossingen om gebouwen te beschermen tegen brand en daarmee levens te redden.

In geval van brand kunnen passieve brandwerende systemen levens redden en schade beperken aan een gebouw door het belemmeren van de verspreiding van een brand, rook en giftige gassen. Compact Brandpreventie heeft als missie om de kwaliteit en veiligheid van gebouwen te verbeteren door het leveren en monteren van kwalitatief hoogwaardige brandwerende voorzieningen tegen scherpe prijzen met behulp van BIM. Dit realiseren wij door constant te investeren in product en software innovatie met een blijvende startup mentaliteit.

“ONZE MISSIE IS HET VERBETEREN VAN DE KWALITEIT EN VEILIGHEID VAN GEBOUWEN DOOR HET LEVEREN EN MONTEREN VAN KWALITATIEF HOOGWAARDIGE BRANDWERENDE VOORZIENINGEN TEGEN SCHERPE PRIJZEN MET BEHULP VAN BIM”

VISIE

Compact Brandpreventie heeft als visie dat bouw en installatiebedrijven voor een groot gedeelte IT bedrijven gaan worden. Werkprocessen en ontwerp zullen grotendeels worden geautomatiseerd – door middel van programmering – met als eindresultaat een hogere kwaliteit en lagere (faal)kosten voor de gehele bouwketen. Het brandwerend afdichten met steenwolpanelen zal uiteindelijk tot het verleden gaan behoren. Installaties door brandscheidingen zullen enkel brandwerend beschermd worden met systemen die vooraf integraal ontworpen zijn en die een minimale montage inspanning vergen. Veelal zullen deze brandwerende systemen worden ingestort of prefab worden aangeleverd.

FILOSOFIE

Compact Brandpreventie is het meest innovatieve bedrijf in bouwkundige brandpreventie binnen Nederland met een sterke landelijke groei en internationale ambities. Op alle niveaus van ons opereren zijn wij pioniers en dat houden wij graag zo. Wij creëren hiermee een aanstekelijke energie waardoor wij daadwerkelijk nieuwe concepten en ideeën kunnen ontwikkelen en realiseren. Ons model is onze kracht: slim bouwen en slim werken. Wij houden het vooral simpel en makkelijk. Juist door deze eenvoud in manier van denken en aanpak kunnen wij het onze klanten een stuk makkelijker maken.

“COMPACT BRANDPREVENTIE B.V. ZET ZICH IN VOOR DE ONTWIKKELING, LEVERING EN HET ONDERHOUDEN VAN SLIMME EN INNOVATIEVE SOFTWARE PRODUCTEN EN DIENSTEN OP HET GEBIED VAN BOUWKUNDIGE BRANDPREVENTIE”.