Technologie

BRANDWERENDE AFDICHTINGEN IN BIM

Compact Brandpreventie heeft een interne BIM applicatie ontwikkeld waarmee, met één druk op de knop, brandwerende afdichtingen kunnen worden ingeladen in BIM. Deze interne BIM applicatie wordt ORANGE BUTTON® genoemd. In deze brandwerende afdichtingen zijn standaard adviezen verwerkt betreffende eerste ophangpunt van installatie vanuit de brandscheiding, opbouw van flexibele wanden en sparingsmaatvoering. Dit heeft als doel de kwaliteit te verhogen en kosten te verlagen van brandwerende doorvoeringen in de praktijk.

MEER DAN 35 OPDRACHTGEVERS HEBBEN GEBRUIK GEMAAKT VAN ONZE INTERNE ORANGE BUTTON® SOFTWARE

 

HOE WERKT ORANGE BUTTON®

CHECKLIST PHASE

  • VERSTUUR JE BIM MODELLEN – BIJ VOORKEUR IN REVIT – NAAR COMPACT BRANDPREVENTIE.
  • WIJ VOEREN EEN CHECK UIT OP BASIS VAN DE HUIDIGE INFORMATIE IN BIM EN VERWERKEN DE ONTBREKENDE INFORMATIE IN EEN OVERZICHTELIJKE CHECKLIST. VERVOLGENS STUREN WIJ DEZE CHECKLIST NAAR JOU OP.
  • VERWERK DE ONTBREKENDE INFORMATIE IN BIM, ZOALS AANGEGEVEN IN DEZE CHECKLIST EN VERSTUUR DE HERZIENE BIM MODELLEN – MET DE VERWERKTE INFORMATIE – NAAR COMPACT BRANDPREVENTIE.

QUOTATION PHASE

  • WIJ MAKEN EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE MET ENGINEERING- EN UITVOERINGSKOSTEN EN VERSTUREN DEZE NAAR JOU.
  • INDIEN AKKOORD, VERSTUUR EEN OPDRACHTBEVESTIGING NAAR COMPACT BRANDPREVENTIE.

ENGINEERING PHASE

  • WIJ DRUKKEN OP DE ORANGE BUTTON® EN VERSTUREN JOU DE BRANDWERENDE AFDICHTINGEN UITGEWERKT IN BIM, INCLUSIEF “ADVIEZEN” & “OPMERKINGEN”.
  • OVERLEG EN VERWERK DE BENODIGDE INFORMATIE IN BIM ZOALS AANGEGEVEN IN DE “OPMERKINGEN” EN VERSTUUR VERVOLGENS DE HERZIENE BIM MODELLEN – MET DE OPMERKINGEN VERWERKT – NAAR COMPACT BRANDPREVENTIE.

SOLUTIONS PHASE

  • WIJ DRUKKEN NOGMAALS OP DE ORANGE BUTTON® EN MAKEN DE BRANDWERENDE AFDICHTINGEN DEFINITIEF IN BIM. VERVOLGENS STUREN WIJ DE DEFINITIEVE BRANDWERENDE AFDICHINGEN IN BIM, INCLUSIEF ADVIEZEN NAAR JOU OP.

RESULTAAT

BETAALBARE, BRANDWERENDE AFDICHTINGEN IN BIM MET BEHULP VAN
ORANGE BUTTON®

SPELREGELS

Om op een optimale manier gebruik te maken van ORANGE BUTTON® zijn er een paar spelregels waar iedereen zich aan moet houden. Eén van deze belangrijke spelregels is het verwerken van de brandwerendheid (WBDBO) in het constructief en bouwkundig model conform BIM basis ILS. Check onderstaande INFOGRAPHIC voor meer info en kijk vooral naar onze INSTRUCTIEVIDEO’S voor verdere uitleg.

INSTRUCTIEVIDEO’S

De kwaliteit van het Bouwwerk Informatie Model is heel belangrijk wil je er daadwerkelijk voordeel uit kunnen halen. Om gebruik te maken van onze interne ORANGE BUTTON® software moet er minimaal een bepaalde hoeveelheid informatie verwerkt worden in de modellen. De  verantwoordelijkheid voor het verwerken van de juiste informatie in BIM ligt bij de modellerende partijen van het constructief, bouwkundig, werktuigbouwkundig en elektrotechnisch model.

Hieronder staan enkele instructiefilmpjes die uitleg geven over de informatie die minimaal in BIM verwerkt moet worden om optimaal gebruik te kunnen maken van ORANGE BUTTON®.

BRANDWERENDHEID (WBDBO) IN BOUWKUNDIG MODEL

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de brandwerendheid (WBDBO) op een juiste manier in het bouwkundig model verwerkt moet worden, conform de BIM Basis ILS.

BRANDWERENDHEID (WBDBO) IN CONSTRUCTIEF MODEL

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de brandwerendheid (WBDBO) op een juiste manier in het constructief model verwerkt moet worden, conform de BIM Basis ILS.

ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT BIBLIOTHEEK

De ORANGE BUTTON® WDBDO CONTENT bibliotheek is speciaal ontwikkeld als alternatief voor het specificeren van de brandwerendheid (WBDBO) in het bouwkundig en constructief model. Deze alternatieve manier van specificeren van brandwerendheid (WBDBO) voor ORANGE BUTTON® werkt bij voorkeur met de ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT uit deze bibliotheek. Ben jij nog niet in het bezit van deze handige ORANGE BUTTON® WDBDO CONTENT bibliotheek? Neem dan snel contact met ons op!

INLADEN ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT IN BIM

De ORANGE BUTTON® WBDBO CONTENT bibliotheek wordt beschikbaar gesteld om op een alternatieve manier de brandwerendheid (WBDBO) te kunnen specificeren in het bouwkundig en constructief model. Er kan hierbij gekozen worden uit verschillende werkmethodieken.